lunes, 17 de abril de 2017

Pedró dels Quatre Batlles ~ Puig de les Morreres [100 Cims (2-FECC/1-ICGC)] -Refugi de la Bòfia-Mirador de Querol-Parking Estivella-[IBP112HKG][17.04.2017]

.............

RUTA GRABADA CON GARMIN ETREX 30X Y VERIFICADA CON BASECAMP :





DISTANCIA TOTAL ................. 16,7 kms.

TIEMPOS REALES:
TIEMPO TRANSCURRIDO ....... 06:54:36
TIEMPO EN MOVIMIENTO ...... 04:58:56
TIEMPO DETENIDO ............... 01:55:40
ALTURA MINIMA ...................1.878 mts.
ALTURA MAXIMA ................. 2.387 mts.
VELOCIDAD MEDIA .............. 2,42 km/h.
PROMEDIO MOVIMIENTO ...... 3,36 km/h.
ASCENSO ............................. 975 mts.

TRACK REALIZADO EL DIA ... 17.04.2017

..................

Queda bien especificado en la descripción inicial que el tiempo para realizar esta ruta es muy subjetivo, que varia en función de muchos factores, pero en resumidas cuentas lo que cada uno quiera, pueda dedicar a ello y valore los mismos.

Estacionamiento e inicio, en el amplísimo parking de Estivella de la Estació d'esquí del Port del Comte.


El Pedró dels Quatre Batlles és el cim de major altitud del Port del Comte i, per tant, del Solsonès. Per bé que l'altitud que se li sol assignar de manera generalitzada és la de 2.383 m. en l'edició digital del mapa de Catalunya de l'Institut Cartogràfic de Catalunya se li assigna una altitud de 2.386,5 m.No té la forma d'un pic que destaqui de manera notòria sinó que apareix com una més de les suaus ondulacions que formen la carena de la serra. Tant és així que la superfície que supera els 2.380 m d'altitud és d'1,6 ha.

Aquest cim està inclòs al llistat dels 100 cims de la FEEC.
A la seva rodalia es troben els següents accidents geogràfics:
A 650 m de distància en direcció nord, el segon pic de major altitud de la serra: la Tossa Pelada, de 2.379 m.
A 582 m de distància cap al sud i separat d'ell per la Coma de la Comtessa, el tercer pic de major altitud de la serra: El Vulturó, de 2.348,9 m.
A 1.863 m cap al NE, el quart pic de major altitud de la serra: el Tossal de l'Estivella, de 2.338,3 m.
A 1.746 m cap al SW, el cinquè pic de major altitud de la serra: el Gespeguera, de 2.332,9 m.
Al vessant SW, la ja esmentada Coma de la Comtessa.
Al vessant SE, el Prat del Duc amb la Font del Duc.
El seu nom fa referència al fet que allà hi conflueixen quatre termes municipals: els d'Odèn (SW) i la Coma i la Pedra (SE i E) del Solsonès i els de Fígols i Alinyà (W) i la Vansa i Fórnols (N i NE) de l'Alt Urgell. I un pedró és el nom amb què es designava la pedra o el munt de pedres que es posaven per a indicar els límits d'un terme o d'una finca. [https://ca.wikipedia.org/wiki/Pedr%C3%B3_dels_Quatre_Batlles].
.....................

SINOPSIS / NOTAS DE INTERÉS:

Ascensión al Pedró dels Quatre Batlles (2.387 mts.) y al Puig de les Morreres (2.212 mts.), [cimas pertenecientes al reto de los "100 Cims" de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) y el primero de ellos a la lista "100 cims més emblemàtics de Catalunya " según el Institut Cartográfic i Geològic de Catalunya (ICGC)], desde el parking Estivella de la estación de esquí del Port del Comte y pertenecientes a la comarca del Solsonès.

■ Al ser un track realizado parcialmente sobre nieve, el itinerario a veces es un tanto por libre al no visualizarse las marcas y hacerlo por donde mejor en esas circunstacias se consideró mas conveniente.

El Puig de les Morreres és una muntanya de 2.212 metres que es troba als municipis de Guixers i de la Coma i la Pedra a la comarca del Solsonès. Al cim s'hi pot trobar un vèrtex geodèsic (referència 274089001). Aquest cim esta inclòs al llistat dels 100 cims de la FEEC. [https://ca.wikipedia.org/wiki/Puig_de_les_Morreres].

...........

Buenas vistas desde ambas cimas, desde el Pedró dels Quatre Batlles los 360ª de visión son espectaculares y desde el Puig de les Morreres sobre Sant Llorenç de Morunys, las Serres de Busa-Els Bastets-Lord y el Pantà La Llosa del Cavall son para deleitarse, sin olvidarse del Mirador del Querol. 👈

■Track que recorre por pistas de esquí (algún tramo con nieve), pistas forestales y sendas definidas en varios tramos pero que en algunas fases requiere del GPS debido a la nieve sobre el terreno.

■ En Senderismo/Montañismo, el GPS, App móvil y/o mapa/brújula, son recomendables, sino imprescindibles.

■ Los enlaces se visualizan vía web, no por la App.

■ El código QR de la parte inferior derecha de las imágenes principales de la descripción del itinerario, personalizan las fotografías, dando acceso a las 522 cimas incluídas en el *Repte dels 100 Cims* de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), dentro de un * Blog personal de senderismo / montañismo 👈

Mis ascensos 32 y 33 de la lista o reto de la .. .... [308 cimas registradas en el 2017, ampliadas a 522 en Julio de 2022) y el 20 de la lista "100 cims més emblemàtics de Catalunya " según el .. .... [103 cimas registradas en el 2017].

IBP index es un sistema de valoración automático que puntúa la dificultad de una ruta recorrida en senderismo, dando como resultado en este track: IBP 112 HKG (forma ecuánime de valorar su dificultad, si no precisa, sí orientativa).

*El senderismo (hiking) y el excursionismo (trekking) constituyen una simbiosis entre deporte, cultura y medio ambiente*

Salud, montaña y ultreia !! (◠‿◕)
 .......................................

INFORMACION IMPORTADA DE WIKILOC:

- Pedró dels Quatre Batlles (2.9 km)
- Refugi de la Bòfia (6.3 km)
- Puig de les Morreres (8.8 km)
- Cap d'Urdiets (10.6 km)
- Forat de la Bòfia (13.8 km)
.....................................
Track sobre el mapa.

Fotografías:





No hay comentarios:

Publicar un comentario

Si realizas el track, comenta tus impresiones !!